απόλαυσε το γλυκό

 

⭐Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη ή χωρίς γλουτένη ή χωρίς γαλακτοκομικά δεν μπορεί να είναι υγιεινό, απλά δεν χρειάζεται να μην έχει όλα αυτά για να είναι κάτι υγιεινό.

⭐Εννοείται ότι, εάν κάποιος πάσχει από κοιλιοκάκη, πράγματι επιβάλλεται να τρώει τρόφιμα χωρίς γλουτένη και αν έχει κάποιος μία διεγνωσμένη δυσανεξία ή δυσανοχή στη γλουτένη ή τη λακτόζη, πράγματι ίσως είναι καλύτερα να αποφεύγει τη γλουτένη ή τη λακτόζη αντίστοιχα, ανάλογα και με τα επίπεδα ανοχής του.

⭐Κανένας δεν χρειάζεται να τρώει χωρίς καθόλου ζάχαρη, εκτός και αν πάσχει από κάποια πολύ συγκεκριμένη και σπάνια κλινική κατάσταση ή αν λαμβάνει κορτιζόνη. Ακόμα και η πλειοψηφία των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη μπορούν να απολαύσουν ένα κομμάτι κανονικό γλυκό χωρίς αυτό να επηρεάζει την υγεία τους.

⭐Η υγεία, συμπεριλαμβάνει τόσα πολλά πράγματα πέραν από την απλή θρέψη, αλλά δυστυχώς η «wellness» βιομηχανία φαίνεται να έχει περιορίσει το υγιεινό να είναι η αποφυγή συγκεκριμένων τροφίμων, συχνά υπό το πρόσχημα της «υγείας», αλλά επίσης πολύ συχνά, με σκοπό το να αποκτήσει κάποιος ένα μικρότερο μέγεθος σώματος.

⭐Για τη πλειοψηφία των ατόμων, αυτό, δεν οδηγεί σε υγεία ή ευεξία.

⭐Συχνά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λέξη «ΕΝΟΧΗ», ωστόσο, αυτή η λέξη υπονοεί ότι έχεις κάνει κάτι κακό. Εκτός και αν έχεις κλέψει το γλυκό ή αν έχεις κάνει σε κάποιον κακό προκειμένου να το πάρεις, δεν έχεις κάνει τίποτα κακό και δεν είσαι κακός άνθρωπος.

⭐Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι λοιπόν της υγείας και της ευεξίας είναι η ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Το να απολαμβάνεις αυτό που τρως είναι ΥΓΕΙΑ.

⭐Το να απολαβάνεις τη ζωή είναι ΥΓΕΙΑ.

⭐Το να απολαμβάνεις τη παρέα, την κοινωνικότητα, τον προσωπικό σου χρόνο, το φαγητό που τρως, τη ζεστασιά και την ηρεμία του σπιτιού σου, την αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου, την εικόνα του εαυτού σου στον καθρέφτη, αυτά είναι ΥΓΕΙΑ.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ λοιπόν!! Είναι ΥΓΙΕΙΝΟ!!