απώλεια κυτταρίτιδαςImage credit: CL Photographs

Πέρασε ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς. Και ξέρετε τι παρατηρώ; Όλοι οι στόχοι της νέας χρονιάς, έχουν να κάνουν με την “απώλεια”. Να χάσω βάρος. Να χάσω λίπος. Να πέσω νούμερο στο παντελόνι. Ή στο φόρεμα. Ή γενικά νούμερο. Να χάσω πόντους. Να χάσω την κυτταρίτιδα. Να φάω λιγότερο.
Όλα έχουν να κάνουν με την μείωση. Τι θα λέγατε να το δούμε αλλιώς και να επικεντρωθούμε στην αύξηση; Αντί να βάζουμε στόχους που έχουν να κάνουν με το τι θέλουμε λιγότερο, τι θα λέγατε να βάζαμε στόχους που θα επικεντρώνονταν στο τι θέλουμε να έχουμε περισσότερο αυτό το χρόνο;

Τι θα λέγατε για στόχους όπως:
Να αυξήσω τη δύναμη μου.
Να αυξήσω την αντοχή μου.
Να αυξήσω τη μυική μου μάζα.
Να αποκτήσω νέες δεξιότητες και ικανότητες.
Να αυξήσω την αυτοπεποίηθησή μου.
Να αυξήσω την αγάπη για τον εαυτό μου και να επικεντρωθώ στο να μιλάω πιο θετικά.
Να κάνω περισσότερη άσκηση.
Να ξεκουράζομαι περισσότερο.
Να τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
Να τρώω περισσότερο στο σπίτι (σπιτικό φαγητό !-)).
Να καταναλώνω περισσότερα τρόφιμα ολικής άλεσης.
Να πίνω περισσότερο νερό.
Να κινούμαι περισσότερο.
Να βάλω περισσότερη περιπέτεια στη ζωή μου.

Καταλαβαίνετε που το πάω; Δεν θα σας πω να μετρήσετε τίποτα! Απεχθάνομαι τη ζυγαριά και πιστεύω ότι είναι άχρηστες όσον αφορά τους στόχους ευεξίας. Η πρόοδός σου και η ευτυχία σου δεν θα έπρεπε να βασίζεται σε κανέναν αριθμό. Δεν θα έπρεπε καν να βασίζεται στο πώς δείχνεις. Θέλεις να είσαι γυμνασμένος και υγιής; Μέτρα τη πρόοδο σου με βάση το πώς νιώθεις. Με βάση τι μπορείς να κάνεις. Με βάση τη δύναμή σου. Την αντοχή σου. Την αυτοπεποίθησή σου. Εκεί βρίσκεται η πραγματική υγεία και όχι σε κάποιον αριθμό.

Κάντε αυτό το δώρο λοιπόν στον εαυτό σας για τη νέα χρονιά!!

 

 

 

e-bannerespa