σαλάτα με dressing

Image credit: Vegan Feast Catering

Και η συνέχεια ήρθε!

Διαβάστε άλλες πέντε συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος!

  1. Το να βάζετε στις σαλάτες και στο φαγητό σας, dressings

Επίσης είναι επιπλέον θερμίδες τις οποίες δεν συνειδητοποιείτε. Σκεφτείτε ότι για να απαλλαγείτε για τις θερμίδες που μπορεί να έχετε πάρει από το dressing μιας σαλάτας τύπου ceasar’s, μπορεί να χρειαστεί να περπατήσετε τουλάχιστον 30 λεπτά γρήγορα.
Προτιμήστε λοιπόν να δίνετε γεύση στο φαγητό βάζοντας αρκετό λεμόνι ή ξύδι και προσθέτοντας μπαχαρικά, παρά με το να προσθέτετε παραπάνω λάδι ή αλάτι ή dressings.

  1. Το να μην έχετε τακτά γεύματα

Το να μένετε αρκετές ώρες νηστικοί, κάνει τον οργανισμό να αγχώνεται ότι δεν θα του φτάσουν τα αποθέματα ενέργειας που έχει και επομένως τον οδηγεί να μειώνει τις καύσεις του. Επίσης όταν τελικά θα φάτε μετά από αρκετές ώρες, ακόμα και κανονική ποσότητα να φάτε (που το πιο πιθανό είναι να καταναλώσετε αρκετά μεγάλη ποσότητα τροφής λόγω χαμηλών επιπέδων σακχάρου), επειδή έχει αγχωθεί ότι για αρκετές ώρες δεν είχε τροφή, θα φροντίσει ένα μέρος από αυτή την ενέργεια που θα πάρει, να την αποθηκεύσει για επόμενη φορά σε περίπτωση που τη χρειαστεί, κοινώς να την κάνει λίπος, που δυστυχώς το τελευταίο που θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που θα χρειαστεί, θα είναι το λίπος. Φροντίστε λοιπόν να καθησυχάζετε τον οργανισμό σας και να του δίνετε το μήνυμα να καίει ότι καταναλώνει, δίνοντάς του συχνά γεύματα. Με αυτό τον τρόπο είναι και πιο πιθανό να καταναλώνετε και την ποσότητα τροφής που πραγματικά χρειάζεστε και άρα να μην αποθηκεύετε λίπος!

  1. Το να τρώτε πολλά υγιεινά λιπαρά

Οτιδήποτε υγιεινό, μπορεί να γίνει ανθυγιεινό όταν γίνεται σε κατάχρηση. Τροφές όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, οι ελιές, το λάδι καρύδας, κτλ, παρόλο που είναι υγιεινές, δεν παύουν να έχουν ή να ανήκουν στην κατηγορία των λιπαρών και επομένως η αυξημένη κατανάλωσή τους να αυξάνει το θερμιδικό περιεχόμενο της διατροφής σας και τη σύστασής της σε λιπαρά. Παν μέτρον άριστον λοιπόν!!

  1. Το να βάζετε στον καφέ σας γάλα

Το να βάζετε στον καφέ σας γάλα ή ζάχαρη ή κρέμα, σας κάνει να παίρνετε αρκετές θερμίδες χωρίς να το συνειδητοποιείτε. Για παράδειγμα ένας καφές τύπου latte, μπορεί να έχει ακόμα και 200 θερμίδες.
Σκεφτείτε λοιπόν πόσες θερμίδες θα μπορούσατε να γλιτώσετε σε σχέση με το να τον πίνατε σκέτο!

  1. Το να μην τρώτε υγιεινά το σαββατοκύριακο

Το να κρατάτε στη καθημερινότητά σας τις «υγιεινές συνήθειες» και να τις χαλάτε το σαββατοκύριακο, είναι δυστυχώς μία διατροφική συνήθεια που μπορεί να σας κάνει να παίρνετε σταδιακά με τα χρόνια κιλά.
Το ότι το σαββατοκύριακο μπορεί να έχετε παραπάνω ελεύθερο χρόνο, εκμεταλλευτείτε το για να κάνετε τη βόλτα σας ή την άσκησή σας στη φύση ή ακόμα και να απολαύσετε το αφρόλουτρό σας, που ίσως στην καθημερινότητά σας δεν προλαβαίνετε. Επίσης φροντίστε να μην έχετε στο σπίτι σας τρόφιμα που θεωρείτε πειρασμούς.

e-bannerespa