εξ αποστάσεως ή διά ζώσης συνεδρίεςImage credit: Markus Spiske

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την εμφάνιση του ιού SARS-CoV-2, άρχισαν να εξοικειώνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι με τις διαδικτυακές συνεδρίες. Στην πράξη η αλήθεια είναι ότι παρέχουν πλεονεκτήματα τα οποία ειδικά για την περίοδο που διανύουμε είναι πολύ σημαντικά. Για να τα δούμε:

  • Αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους και επομένως μειώνετε τη πιθανότητα να νοσήσετε. Επίσης βοηθάτε στο να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού.
  • Σίγουρα το να μπορείτε να είστε στο σπίτι σας, στο χώρο σας, στην άνεσή σας, χωρίς μάσκα, αντισηπτικά και το άνχος να μην ακουμπήσετε κάτι πιθανά μολυσμένο, είναι πολύ πιο ευχάριστο και εύκολο.
  • Εξοικονόμηση χρόνου. Δε χρειάζεται να δαπανήσετε καθόλου χρόνου για την ετοιμασία σας, την μετακίνησή σας και την ανεύρεση πάρκινγκ για όσους μετακινούνται με το αυτοκίνητο. Αποφεύγετε τη κίνηση και τη ταλαιπωρία.
  • Αξιοποίηση χρόνου. Το χρόνο αυτό που εξοικονομείτε θα μπορούσατε να τον εκμεταλλευτείτε να κάνετε κάτι για εσάς (ορίστε τα 30 λεπτά που σας λείπανε μέσα στην ημέρα για να κάνετε άσκηση!!!).
  • Οικονομία. Για όσους βρίσκονται κάποια χιλιόμετρα μακριά, είναι εξοικονόμηση όχι μόνο σε χρόνο, αλλά και σε καύσιμα ή/και το πιθανό κόστος κάποιου πάρκινγκ.
  • Ίδιο αποτελέσμα, αφού όσα είναι να συζητηθούν και να γίνουν σε μία συνεδρία, δεν αλλάζουν είτε η συνεδρία είναι διαδικτυακή, είτε είναι διά ζώσης.
  • Μπορείτε να επιλέξετε το διαιτολόγο που επιθυμείτε, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, ακόμα και αν δεν βρίσκεστε στην ίδια πόλη ή ακόμα και χώρα.

Έχοντας πολυετή εμπειρία σε διαδικτυακές συνεδρίες και έχοντας εξυπηρετήσει διαδικτυακά πλήθος ατόμων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και χώρες του εξωτερικού (όπως Μ.Βρετανία, Γερμανία, Κύπρο, Ιρλανδία, Τσεχία, Σουηδία, κτλ), αυτό που βλέπω να αλλάζει είναι ότι το τελευταίο καιρό άρχισαν ακόμα και άτομα που μένουν στην ίδια πόλη να επιλέγουν και τελικά να προτιμούν τις online συνεδρίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διαδικτυακές συνεδρίες ήρθαν για να μείνουν!!