τηγανίτες

Πολλοί έχουμε ανακαλύψει τις μπανανοτηγανίτες, όταν κάναμε παιδιά. Και όμως είναι μία πολύ ωραία, γευστική και υγιεινή λύση για όλους!!

Σκέφτηκα λοιπόν να συγκεντρώσω μερικές διαφορετικές εκδοχές για τις αγαπημένες τηγανίτες!

Μπανανοτηγανίτες με μπανάνα, γάλα, αλεύρι, λιναρόσπορο και cranberries

1 ώριμη μπανάνα
2-3 κσ αλεύρι
1/3 φλ γάλα
1 κσ λιναρόσπορος
1 κσ cranberries ή σταφίδες ή και τα 2
μέλι
κανέλα
Πατάμε με το πηρούνι τη μπανάνα, ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο γάλα μέχρι να γίνει ένας σχετικά πηχτός χυλός. Προσθέτουμε στο μίγμα το λιναρόσπορο και τα cranberries ή τις σταφίδες. Αν είναι πολύ υδαρές ρίχνεται λίγο αλεύρι ακόμα. Αν είναι πολύ πηχτό, λίγο γάλα ακόμα. Αφού τις φτιάξουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε από πάνω μέλι, κανέλα και προεραιτικά ξηρούς καρπούς.

Μπανανοτηγανίτες με μπανάνα, αβγό και βρώμη

Για αυτούς που θέλουν μία εκδοχή, χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά. Η πιο απλή μορφή της μπανανοτηγανίτας είναι αυτή.
1 ώριμη μπανάνα
1-2 αβγά
λίγη βρώμη (μπορείτε να τις δοκιμάσετε και χωρίς καθόλου βρώμη)

Μπανανοτηγανίτες με μπανάνα, βρώμη και γιαούρτι

Για τους λάτρεις του γιαουρτιού!
1 φλ αλεύρι
1/4 φλ νιφάδες βρώμης
1 κγ μαγειρική σόδα
1/4 κγ αλάτι
2 κ σ ζάχαρη
1 μπανάνα λιωμένη
1 φλ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ σ λάδι
1 αβγό
1/2 κγ βανίλια

Μπανανοτηγανίτες με καρύδα

Για μία πιο εξωτική εκδοχή, χωρίς γαλακτοκομικά και γλουτένη!
2 αβγά
1/2 φλ γάλα καρύδας
1/4 φλ αλεύρι καρύδας
1/2 κγ μαγειρική σόδα
1/4 κγ αλάτι
1/2 κσ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κσ μέλι
1/2 κγ κανέλα
λάδι καρύδας για το τηγάνι
Χτυπάμε πρώτα τα αβγά. Μετά βάζουμε όλα τα υγρά στο ίδιο μπωλ (συμπεριλαμβανομένου και το μέλι). Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε όλα τα στερεά. Αναμιγνύουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά, μέχρι να ενσωματωθεί τελείως το αλεύρι καρύδας.

Μπανανοτηγανίτες με φυστικοβούτυρο

Για τους λάτρεις του φυστικοβούτυρου ή του ταχινιού!
1 αβγό
1/2 ώριμη μπανάνα
3 κσ φυστικοβούτυρο ή βούτυρο άλλου ξηρού καρπού ή ταχίνι
1/2 κγ μαγειρική σόδα
Αυτή τη συνταγή καλύτερα να προτιμήσετε να την κάνετε σε αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο, στον αέρα, στους 170, για 10 λεπτά.

Σε όλες τις παραλλαγές μπορείτε να βάλετε από πάνω μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς ή φρούτα.
Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε τα αποξηραμένα φρούτα και τον λιναρόσπορο στο αρχικό μίγμα, όπως στην πρώτη παραλλαγή.