διατροφικές συμβουλές

Image credit : Thad Zajdowicz

Είπα να πρωτοτυπήσω και να μη σας δώσω διατροφικές συμβουλές!
Εξάλλου αν αισθάνεστε καλά μέσα σας, δεν θα έχετε την ανάγκη να φάτε πολύ περισσότερο από ότι χρειάζεστε. Αυτές τις ημέρες όλοι μας θα φάμε περισσότερο βέβαια, είναι λογικό, είναι θεμιτό και να μην αισθάνεστε τύψεις για αυτό. Απλά απολαύστε το!!

  1. Βγείτε με αγαπημένους, διαλεχτούς φίλους!!

   Μην κάνετε εκπτώσεις σε ποιον διαλέγετε σαν παρέα, απλά για να βγείτε. Πολλές φορές από το να βγείτε με κάποιον που δεν σας ταιριάζει, απλά για να βγείτε και να κάνετε αυτό που κάνουν “όλοι” αυτές τις μέρες, μπορεί να είναι προτιμότερο να μείνετε σπίτι σας και να χαλαρώσετε!

  2. Κοιμηθείτε περισσότερο!!

   Αδράξτε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε, να απαλλαγείτε από το ξυπνητήρι και από το πρόγραμμα και επιτρέψτε στον εαυτό σας να χουζουρέψει λίγο παραπάνω.

  3. Βάλτε στο κομοδίνο σας ένα ωραίο βιβλίο!!

   Και μόλις πάτε να ξαπλώσετε κλείστε το κινητό!! Απαλλαγείτε από το facebook και το instagram τον ελεύθερό σας χρόνο και επιδιώξτε να επιλέξετε για τη χαλάρωσή σας κάτι που θα σας ταξιδέψει και όχι κάτι που θα σας δημιουργεί ανασφάλειες και ουτοπικές προσδοκίες!!

  4. Κάντε έναν ωραίο περίπατο στη φύση!!

  5. Βγείτε βόλτα με την οικογένειά σας και ευχαριστηθείτε τις οικογενειακές στιγμές!!

   Δημιουργείστε συνήθειες και τελετουργικά που να σας ευχαριστούν όλους, βάλτε μία ωραία ταινία και δείτε την όλοι μαζί, φτιάξτε μαζί τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γεμίστε το σπίτι μυρωδιές και εικόνες, κάντε κατασκευές, βάλτε μουσική, χορέψτε!! Αυτά είναι που μένουν και όχι οι φωτογραφίες στα social media!!

  6. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας!!

   Βάλτε το αγαπημένο σας άρωμα ακόμα και το πρωί, φορέστε ρούχα που να σας κάνουν να αισθάνεστε άνετους και όμορφους, φορέστε ακόμα και μέσα στο σπίτι σας τις αγαπημένες σας πιτζάμες, περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, το πρόσωπο και το σώμα σας! Το θέμα είναι να αισθάνεστε εσείς όμορφοι!!

  7. Φάτε φαγητά που σας αρέσουν!!

   Το φαγητό είναι απόλαυση και αυτό που τρώτε θα πρέπει να σας αρέσει και να το απολαμβάνετε!!

  8. Κάντε αυτό που πραγματικά θέλετε και θα σας ευχαριστήσει και όχι αυτό που “πρέπει”!!

   Ειδικά για τις γιορτινές μέρες, μας δημιουργείται μια προσδοκία ότι πρέπει να κάνουμε το κάτι διαφορετικό, να βγούμε, να ντυθούμε καλά, να πάμε σε ρεβεγιόν, να πάμε κάπου διακοπές. Και πολλές φορές είτε υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μία καταπίεση ότι πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά ακόμα και αν δεν μας ευχαριστούν, είτε αισθανόμαστε μειονεκτικά γιατί είτε δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τα κάνουμε, είτε την παρέα.
   Το θέμα είναι να σκεφτείτε πώς θεωρείτε ΕΣΕΙΣ το “περνάω καλά”. Αν εσάς σας ευχαριστεί για παράδειγμα το να μείνετε σπίτι και να προσκαλέσετε άτομα που θέλετε πραγματικά για να παίξετε επιτραπέζια, αντί να βγείτε έξω με τον συνοστισμό, καλό θα ήταν να το κάνετε και να το ευχαριστηθείτε!!

  9. Πείτε και δείξτε στους αγαπημένους σας το πόσο τους αγαπάτε και το πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή σας!!

   Πείτε ευχαριστώ, ζητήστε συγνώμη, κλάψτε, γελάστε, αναπολήστε, αγκαλιαστείτε, εκφράστε το παράπονό σας ή τον θυμό σας. Οι ουσιαστικές σχέσεις τα έχουν αυτά!

  10. Επιλέξτε έναν σύντροφο που να σας αγαπάει για αυτό που είστε, σας φροντίζει και έχει σαν προτεραιότητά του να είστε χαρούμενη/ο και ήρεμη/ο!!


Σας εύχομαι καλές γιορτές και έναν υπέροχο νέο χρόνο, με υγεία, αγάπη για τον εαυτό σας και πολλές όμορφες στιγμές!!
Καλή χρονιά!!