υγιεινό ψωμί

Image credit: Marco Verch

Η φίλη μου, η Λίτσα, μου έφερε στο γραφείο αυτή τη καταπληκτική συνταγή και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας!! Πρόκειται για ένα “ψωμί”, υγιεινό, πολύ θρεπτικό και πολύ χορταστικό, που μπορεί να γίνει και χωρίς γλουτένη. Για να δούμε τη συνταγή!

Υλικά:
500 γρ αλεύρι (μπορεί να είναι είτε μισό ολικής άλεσης και μισό λευκό, είτε όποιο εναλλακτικό αλεύρι θέλετε, πχ. dinkel ή αλεύρι ζέας)
2 κσ λιναρόσπορο
2 κσ βρώμη ή φαγόπυρο
1 κσ σπόρους chia
1 κ σ goji berry
1 κσ ηλιόσποροι
1 κσ σταφίδες σουλτανίνα
1 κσ αμύγδαλα ψημένα (χοντροκομμένα)
1 1/2 κσ μέλι
Λίγο αλάτι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι-μήλο-καρότο
Από 1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα του
1 φλ ηλιέλαιο
1 φακελάκι baking powder

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου στους 170.
Η φόρμα του ψωμιού να είναι καλά βουτυρωμένη ή λαδωμένη και προαιρετικά ρίχνουμε σουσάμι.

Καλή επιτυχία!!