κρέμα φουντουκιού
Image credit : Andres Rodriguez

Τι σας έχω, τι σας έχω;
Κρέμα φουντουκιού!! Ή αλλιώς σπιτική μερέντα!!
Μία πιο υγιεινή, σπιτική και χωρίς συντηρητικά εκδοχή της για μικρούς και μεγάλους!!
Χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά και χωρίς γλουτένη για τα άτομα με αλλεργίες σε αυτές τις τροφές!!
Καλή όρεξη!!

Υλικά :

140 γρ φουντούκια ψημένα
60 γρ άχνη ζάχαρη
20 γρ κακάο σκόνη
15 γρ αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση :

1. Βάζετε τα φουντούκια στο μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος πολτός.
2. Προσθέστε την άχνη και το κακάο και ξαναχτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Δοκιμάστε την πραλίνα και αν τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέστε άλλες 1-2 κσ άχνη.
4. Προσθέστε το αραβοσιτέλαιο σε 3 δόσεις, αναμειγνύοντας το μείγμα ενδιάμεσα.
5. Μετά την τελευταία δόση αραβοσιτέλαιου αναμείξτε άλλο 1 λεπτό ώστε να προκύψει ένα ομειογενές μείγμα.
6. Τοποθετήστε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.
7. Μπορείτε να απολαύσετε την κρέμα φουντουκιού μόνη της ή σαν άλλειμμα σε κρέπες, ψωμί, κλπ.

 

 

Πηγή : Από το βιβλίο “Νοστιμιές Μεσογειακές”, της Δρ Αιμιλίας Βασιλοπούλου