banana bread

Image credit : mamangelic photography

Μία εκπληκτική συνταγή της φίλης mamangelic!!

(άνευ αυγών, γίνεται και άνευ γαλακτοκομικών, vegan, νηστίσιμη)

Υλικά :

  • 360 γρ μπανάνες καθαρισμένες (πολύ ώριμες/ περίπου 3 στο μέγεθος)
  • 70 γρ ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
  • 1/2 κγ σόδα
  • 5 γρ baking powder (1 κγ)
  • 60 γρ λάδι καρύδας (ή ό, τι άλλο λάδι θέλετε ή βούτυρο ζωικό ή αν το θέλετεαλάδωτο, τότε βάλτε 60 γρ applesauce)
  • εκχύλισμα βανίλιας (ή σποράκια βανίλιας)
  • 220 γρ φαρίνα
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 50 γρ σοκολάτα της επιλογής σας
  • 1 κγ κανέλα
  • 50 γρ καρύδια 


    Εκτέλεση :

    Λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τις μπανάνες με ένα πηρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, τη κανέλα, το λάδι/βούτυρο, το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και τη προσθέτουμε στο μείγμα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ μικρή (όχι τις μεγάλες) ή τις μακρόστενες για ψωμί, τη λαδώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για 45 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις. Αν κάνετε μεγαλύτερη δόση, θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο.

ΥΓ : Με τη ζάχαρη καρύδας το γλυκό γίνεται φανταστικό με ένα τέλειο άρωμα μεταξύ σοκολάτας, καραμέλας και μπανάνας! Αν βάλετε καστανή ζάχαρη θα σας βγάζει πιο πολύ μπανάνα στη γεύση και στο άρωμα.

Καλή επιτυχία!!

Πηγή : www.mamangelic.com